Защита на личните Ви данни

 

Уважаеми клиенти,

Регистрацията в нашия сайт https://force-commerce.bg изисква само e-mail адрес и зададена по-избор от Вас парола, за да може да участвате в дискусии, да оценявате продуктите ни или да получавате актуална информация за цени и промоции. При направена от Вас поръчка в електронния ни магазин е необходимо да предоставите лични данни, свързани с физическата Ви идентичност: име, фамилия, адрес (включително електронен) за кореспонденция и телефон за контакт.

Преди да завършите покупките си, трябва да се информирате за законосъобразността на обработването на личните Ви данни от наша страна, да попълните необходимата информация в полетата за кореспонденция и да дадете Вашето съгласие.  Даването на съгласие за обработка на личните Ви данни “Политика за поверителност” и Вашето запознаване с условията за пазаруване “Общи условия” e непосредствено преди бутон “Поръчване”!

 

Вие се информирате, че:

Фирма Форс Комерс ООД, в качеството на Администратор на лични данни, ще обработва личните Ви данни на основание чл. 13 от Регламент (ЕС) 2016/679.

 

Форс Комерс ООД

Адрес: 1606 София, ул. “Феликс Каниц” №20

Мобилни телефони: 089/78-98-005; 089/78-98-008

Национален телефон: 0700-144-97 ( важи за цялата страна, на цената на един градски разговор )

Мобилни телефони за поръчки и консултации на офис техника:

089/78-98-016; 087/70-08-147

Имейл адрес:

кореспонденция:

Коника Минолта - baner mail office

запитвания:

Коника Минолта - baner mail sales


Функции на сайта ни https://force-commerce.bg :

 

Коментари

Когато посетителите оставят коментари в сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър, за да помогнат за откриването на спам.

Анонимен низ, базиран на имейл адреса Ви, може да бъде предоставен на услугат Gravatar, за да бъде проверено дали я използвате. Политиката за поверителност на Gravatar е тук: https://automattic.com/privacy/. След като коментарът Ви бъде одобрен, профилната Ви снимка ще бъде видима публично към него.

Файлове

Ако качвате изображения в сайта, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на сайта могат да изтеглят и извлекат данни за местоположението от изображения в сайта.

Форми за контакт

Можете да използвате псевдоним (потребителско име) или имейл адрес.

Бисквитки

Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да разрешите запазването на вашите име, имейл адрес и уеб сайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, така че да не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще се пазят една седмица.

Ако имате профил и влезете в този сайт, ще зададем временна бисквитка, за да определим дали браузърът ви приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изтрива, когато затворите браузъра си.

Когато влезете в профила си на сайта още няколко бисквитки ще запазят информацията ви за вход и предпочитанията ви какво да виждате на екрана. Бисквитките за вход изтичат след два дни, а за предпочитанията на екрана след година. Ако изберете опцията за запомняне, информацията ви за вход ще се пази две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат изтрити.

Ако редактирате или публикувате статия една допълнителна бисквитка ще бъде запазена в браузъра Ви. Тя няма да съдържа лични данни, а просто ще добави идентификатора на публикацията, която току що сте редактирали. Изтича след един ден.

Вмъкнато съдържание от други уебсайтове

Статиите на този сайт могат да бъдат вградени (видеа, изображения, съдържание и т.н.). Вграденото съдържание от други сайтове приема и се държи с посетителя на сайта като с посетител на собствения си сайт.

Тези сайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнителни инструменти за статистика от трети страни, да следят как работите с тези инструменти включително как потребявате вградено съдържание ако имате профил и сте влезли в него на сайта.

Анализ

Сайтът ни https://force-commerce.bg използва външни добавки GoogleAnalytics, GoogleWebmastertools и Facebook. Тези приложения използват IP адреса на браузера Ви, но без да го асоциират с Вашият профил!

С кого споделяме данните ви

Обработването на личните Ви данни не е въз основа на автоматизирано вземане на решения, включително профилиране. Изключения правят случаите за предпазване от вируси и спам!

Личните Ви данни ще се предоставят на трета страна – на избрано от Вас куриерско дружество за доставка/връщане на поръчаните стоки и при упражняване правото Ви на гаранция за закупена от нас стока пред гаранционно-носителя (друго дружество), ако желаете това право да се реализира чрез нас. Ние няма да предоставяме личните Ви данни на други дружества или на друга държава, освен ако същото е изисквано по надлежен път от органи на съд, прокуратура, следствени органи и други за упражняване на наши права и законни интереси.

Ако по някаква причина е необходимо обработване на лични данни на деца, обработването на данни на дете е законосъобразно, ако детето е поне на 16 години. Ако детето е под 16 години това обработване е законосъобразно само ако e дадено съгласие или разрешение от носещия родителска отговорност за детето.

Колко дълго държим личните ви данни

Ако имате покупка от електронния ни магазин, личните Ви данни са необходими, съгласно чл. 6 от Закона за счетоводството, за да Ви бъде издаден първичен счетоводен документ и гаранционна карта за покупка на продукт и ще се съхраняват при нас, на основание чл. 12 от Закона за счетоводството – до 10 години

Данните от потребителските регистрации ще се пазят – до 3 години

Бисквитките се пазят – до 1 седмица

Вашите права над личните ви данни

Имате право за достъп до личните си данни за коригиране, ограничаване, блокиране или изтриване (право „да бъдеш забравен“).

– През менюто “Моят профил” можете по всяко време да актуализирате – коригирате личната си информация;

– Правото си за ограничаване, блокиране или изтриване (право „да бъдеш забравен“) е обвързано с това, дали имате издаден документ за покупка. Ако вече сте пазарували от нас, документите, изисквани по Закона за счетоводството трябва да се съхраняват до 10 години. Ако не сте пазарували от нас и нямате издаден счетоводен документ, то можете само да ни уведомите за Вашето желание писмено на пощенския ни адрес или чрез електронната ни поща – вижте Меню “Контакти”;

– При искане за заличаване, блокиране или изтриване на личните Ви данни, поради обработване, несъответстващо на Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679, Форс Комерс ООД взема решение и извършва съответното действие след подаване на заявление от Ваша страна в 14-дневен срок или 30-дневен, когато обективно се изисква по-дълъг срок за събиране на всички искани данни и това сериозно затруднява дейността на дружеството ни. Можем мотивирано да Ви откажем искането по съображения, свързани с предишния параграф. При извършено заличаване, коригиране или блокиране, ние уведомяваме всеки получател, на когото личните Ви данни са били разкрити, освен ако това е невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия. Форс Комерс ООД ще Ви информира за тези получатели, ако Вие поискате това.

– Ако имате профил в този сайт или сте оставяли коментари в него, можете да поискате да получите файл, съдържащ всички данни, които съхраняваме за вас, включително и данни, които сте ни предоставили. Също така можете да поискате да заличим личните данни, които съхраняваме за вас. Това обаче не включва данни, които сме задължени да съхраняваме с административни цели, за нуждите на сигурността на сайта, или по закон.

– Предоставянето на лични Ви данни е задължително, за да се реализира търговската поръчка и продажбата на продукти от Форс Комерс ООД, Ако Вашите данни не бъдат предоставени – не може да се извърши продажбата по електронен път! Друга възможност е да ни посетите в нашият магазин/сервиз и продажбата да се осъществи на място!

– Имате право за възражение срещу обработването и преносимостта на личните Ви данни. За необоснована обработка и неадекватна защита на личните Ви данни, можете да сигнализирате надзорния орган:

Комисия за защита на личните данни
Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
Факс: 02 915 3525
E-mail: kzld@cpdp.bg
Website: www.cpdp.bg

Вижте повече на: Подаване на жалби и сигнали

Как защитаваме личните Ви данни

Гарантираме, че за защитата на личните Ви данни сме предприели необходимите организационни и технически мерки!